Over mij

Hoi, ik ben Nynke!
Magisch vind ik het! Dat je een moment kunt vangen in een beeld. En dat je dat beeld kunt bewaren in een fotoboek, een fotolijst of op je telefoon als blijvende herinnering aan een moment. Dat is bijzonder toch?

 

Al jaren heb ik een passie voor fotografie. Waar het begon met het fotograferen van dagjes weg en vakanties, werd het steeds meer fotograferen voor anderen. Een pasgeborene in de vriendenkring, foto’s voor op een trouwkaart, een gezinshoot… steeds vaker kwam de vraag of ik foto’s wilde maken. Dat leidde tot een cursus basisfotografie, boeken lezen, webinars volgen, notities maken en vooral heel veel gewoon dóén.

Fotograferen doe ik naast mijn parttime baan in het basisonderwijs als leerkracht van groep 7. Ook ben ik moeder van een kleine peuter die natuurlijk al heel vaak model heeft gestaan!

Mijn fotografiestijl kenmerkt zich als licht, vrolijk en spontaan. Ik geniet van het contact dat ik heb met de mensen die voor mijn lens staan. Een praatje tussendoor, een spelletje met de kids en een grapje met opa; dat maakt het zo leuk! En juist de foto’s die niet gepland zijn, die zijn vaak mijn favoriet!